Monday, June 18, 2012

Camwhoring Sana Sini

Assalamualaikum wbh...

Entri kali ni kita letak banyak-banyak gambar sebab tak tahu macam mana nak detailkan benda-benda tu semua.  Orang kata, a picture can brings thousand means kan?  Ngeh3... so, semoga korang enjoy okey?

Tapi sebelum tu nak review sikit-sikit la pasal tempat-tempat yang dah dijelajah ni...

FULLHOUSE, SUNWAY PIRAMID

Sebenarnya, dah lama terinin nak makan kat Fullhouse cuma masa je tak mengizinkan...so, bila dah habis belajar nie dan sempena nak kuar ngedate ngan rumet-rumet, apa lagi...terus le menuju ke rumah idaman.  Dengar macam aku ni busy beno study nya kan sampai nak kuar makan pun tak sempat... bukan le rajin mana pun den ni, cumanya waktu belajar tu...aku memang jenis tak berminat nak lepak sana sini.. lepak aku pun jenis lepak tahap hard core 'le sangat'... macam Go-Kart, tenis, renang.... so, aku tak berminat nak hang out kat mall-mall nieh...  Aku pulak jenis suka makan.  Asal ada tempat makan yang agak best, aku mesti cuba!  Entahlah...hobi baru..


Makan kat sini leh tahan la.  service cepat..that's why dia mahal sket.  Muahaha..dekat Rm10 service charge...tax tak yah cakap.  Tapi yang best, makanan dia memang superb.  Tak terkata bila first masuk mulut.  Memang sedap!










Ni antara hidangan mampu bayar kami...lebih kurang dalam RM16-RM23...  Air bermula harga Rm7.90...  Bukan setakat makanan, minuman dia pun sedap.  So, tak ada ruginya mencuba makan kat sini okey?... don't worry... just try!  Dekorasi dia pun cantik...dan untuk makluman, aku tak tahu sama ada dekorasi memenuhi seperti mana dalam citer Fullhouse Korea tu ataupun tak sebab ikhlasnya, aku tak layan citer Korea tu...  Tapi, dimaklumkan..semua barang-barang dalam kedai ni memang totally dari Korea... :)  Tapi aku tengok ada je yang dari Malaysia...oh, mungkinkah pelanduk dua serupa??







TAMAN TASIK CYBERJAYA


Tak sah rasanya kalau aku datang KL tak lepak ngan member-member sekolah... bunyik macam sekolah kat key'il je kan?  Hahaha...maksud den, diorang keje sini...aku plak sekolah besar kat sini...so, dekat la sikit.  Balik kampung pun belum tentu dapat jumpa... huhuhu...so, ada masa cuti hujung minggu, kitorang kelur lepak-lepak kat sini.  Walaupun cuaca tak berapa nak mengizinkan, kebakaran di Kalimantan...buat Malaysia jadik Jerebu, tapi alhamdulillah..hujan lebat sekejap-sekejap yang turun tu buatkan keadaan jerebu reda sket...

Tak de apa aktiviti sangat pun just chit-chat sambil menikmati pemandangan matahari terbenam.  Itu memang favourite aku... aku suka tengok sunrise ngan sunset... pantai dan kawasan berbukit tu..memang kesukaan lah mak cakap nyah!

very nice view...i really like this one...


Teratai ni tak berapa kembang dah... kalau datang pagi mesti dapat tengok teratai yang kembang sekolam.. Amek gambar haiwan pun aku suka gak.  Kalau bawak DSLR, memang aku pulun amek gambar banyak-banyak sebab burung-burung kat sini macam hepi ending love story je aku tengok?..  Lompat-lompat tepi kolam... cantik!


 Lepas habis lepak-lepak kat tepi tasik tu, kitorang bergegas ke masjid besi, Putrajaya.  Aku belum penah solat kat situ even dok dekat jek.  So, alan-alang dah kat sini, maghrib pun dah nak masuk, terus je la pergi sana.  Memang tak sangka, design bangunan dan hiasan dalam masjid tu sangatlah menarik.  No wonder la ramai orang yang datang amek gambar kat sini.  Rasanya video-video program Imam Muda pun dia amek kat sini sebab aku cam corak bumbung tu ha...  You all tengok la, betul kan??  Aku naik solat kat tingkat atas yang sama ngan ruang solat lelaki.  Seluas mungkin ruang tu sampai aku rasa macam kerdil je.  Seluas-luas Baitullah pun masih terasa tersembunyi gak sebab ada tiang-tiang..ni memang lapang!  Huhuhu... kerdil plak terasa diri.  Usai solat, snap gambar sekeping dua sebab ada lagi destinasi kami yang seterusnya.  Keep on reading okey!







Dah puas tersengih sana sini, kami bergeas untuk having some dinner. Seriously...lapar!  Member aku suggest macam kat Puchong Utama...ada satu food court baru bukak katanya.  So, apa lagi.. bab kami kaki makan satu hal.. bonus plak bila memang tengah lapar.  Terus ke sana.  

Sampai je, kami buat order dulu sebab ramai yang dah order siap-siap.  Sambil tu kami jenjalan la sekitar food court tu.  Boleh tahan gak la...  Gulp!!  Besar betul beger dia.  Kaw Kaw Burger Bakar namanya.  Korang leh try arr... aku cadangkan korang try beef sebab kalau amek ayam, just ayam goreng cam KFC tu yang diletak sebagai daging burger.  Biasa je la.. tapi if korang amek beef, dia grilled!  Memang menyelerakan..



So, kalau korang nak try, boleh singgah di Lokus Makana (aku rasa dia nak maksudkan Lokasi Makanan laaa..) di Puchong Utama.  Okey!  Tamatlah dulu ea entry banyok gambar nie?..  Nanti jangan lupa update.  Bila aku banyak masa terluang, entry bergambar je la nanti.  Hik3.. okey, thanks for reading! :)